top of page

Hur jag ljusar upp vissa partier av mina tavlor

Uppdaterat: 8 dec. 2022

Hur gör jag för att få effekterna av ljus, dimma eller rök i mina målningar?


När jag först började måla blev jag nästan chockad över hur otrolig skillnad vitt kan göra i en tavla! För mig har vitt en särställning och är något jag brukar lägga på när jag kommit en bit med målningen för att ge effekter och djup.


Jag målar först en bakgrund med mörkare och ljusare färger. Jag tar sedan ett steg tillbaka och tar in hur målningen ser ut.

Sedan börjar jag med tavlan igen, tar lite vit färg på penseln eller fingrarna och börjar highlighta de delar som jag vill ska lysa fram och ge effekten av dimma/rök.


Jag jobbar långsamt och är noga med att med jämna mellanrum ta lite distans och se till att det blir en bra balans i målningen.På första bilden kan du se att jag börjat så smått med det vita, men inte kommit så långt än med tavlan. Det är viktigt att hela tiden jobba med tunna lager, lägga en liten klick i mitten av det vita partiet och jobba sig utåt.

Närbild av tavla med blommor. Heannas

Närbild på tavlan som färdig. Jag har jobbat fram de vita partierna och även använt tunna lager av både vitt och grönt för att jämna ut bakgrunden och få färgerna att smälta ihop lite mer. Sedan har jag målat växterna som ska vara i förgrunden och allra sist har jag stänkt på vit färg för att ge lite mer liv åt målningen.


Tavla med blommor på äng

Hoppas detta inlägg gett en liten inblick i hur jag jobbar med vitt! Kanske kan det inspirera någon att själv testa.

Se tavlan bland våra originalmålningar här.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page